13 مرداد 1400|
مقاله

نکات ایمنی مهم در کارگاه توری

از مسائل پر اهمیت در کارگاه  توری میتوانیم به رعایت نکات ایمنی اشاره کنیم؛ رعایت این نکات برای پرسنلی که در این محیط مشغول به فعالیت هستند، از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. رعایت نکردن این نکات ایمنی در کارگاه باعث به خطر افتادن مال و جان افراد خواهد شد؛ حتی ممکن است اشخاص دچار نقص جسمی شوند که یک عمر پشیمانی را برای همه بوجود می آورد؛ بنابراین رعایت این نکات در کارگاه ها اهمیت بالایی دارد.

پشنهاد می کنیم با توری فلزی بیشتر آشنا شوید.

در کارگاه توری چه نکات ایمنی را باید رعایت کنیم؟

  • تمیزکردن کارگاه و نظافت لباس پرسنل

یکی از گزینه های مهم رعایت کردن اصول بهداشتی است که امری بسیار ضروری ست. اگر نظافت و نظم و بهداشت در کارگاه رعایت شود، همه کارکنان آرامش لازم برای فعالیت روزانه خواهند داشت. همچنین باید در گارکاه مکانی مشخص را برای نگه داری ابزارآلات در نظر بگیریم که هر وقت کار افراد با ابزاری تمام شد، آن را  در محل خودش بگذارند. اگر این مسئله در نظر گرفته شود، دیگر افراد برای استفاده مجدد از ابزارها دچار کلافگی برای پیدا کردن آن ها نمی شوند.

نمونه ای از لباس های ایمنی

سیم های دستگاه های برش و جوشکاری باید در گوشه ای جمع شود. اگر وسایل و تجهیزات را  روی آنها قرار بدهیم، دچار آسیب شده و یا ممکن است باعث برق گرفتگی شود.  لباس کارکنان گروه باید ضد آتش باشد و تمام بدن آنها را بپوشاند تا اگر احیانا در هنگام جوشکاری یا برش توری های حفاظی مثل توری مرغی، توری فرنگی، توری حصاری و .. قطعه ای از فلز روی بدن افتاد، درگیر سوختگی یا آتش سوزی نشوند.

  • استفاده از کفش های ایمن در کارگاه

نکته بعدی این است که باید حتما از کفش های ضخیم و جلوبسته استفاده شود. بهتر است بخش رویی این کفش ها با فلز پوشیده شوند؛ زیرا در صورت برخورد پا با مفتول  سفید گالوانیزه آسیب زیادی نبیند.

  • حفظ ایمنی هنگام برش مفتول ها ی توری

در استفاده از دستگاه هایی که برای مفتول گالوانیزه (مفتول سفید) نیز به کار می رود، رعایت نکات ایمنی بسیار مهم است. اصولا کار این دستگاه ها به این شکل است که مفتول ها توپی داخل ان قرار می گیرند. بعد از اینکه این توپ‌ها داخل دستگاه رفتند، به شکل سینوسی خارج و در اندازه های مختلف برش زده می شوند.

امروزه دستگاه ها عموما به صورت اتوماتیک و خودکار فعالیت خود را انجام می دهند و نیاز زیادی به فعالیت انسان نیست؛ ولی در صورت استفاده از دستگاههای قدیمی باید یکسری از اصول حتما رعایت شود؛ ازجمله:

  • نباید دستگاه را به تازه کارها بسپاریم؛
  • جهت آموزش دادن به افراد هم باید از مفتول نازک و دستگاه برش کوچک استفاده کرد؛
  • تا جایی که می توان باید با پایین ترین دور دستگاه، مفتول زد؛
  • هنگام کار باید دستکش های ضخیم بکار ببریم به این علت که ممکن است مفتول دچار ضدگی یا خوردگی باشد؛
  • باید حتما پنل قطع دستگاه در کنار شخص مورد نظر باشد؛ زیرا احتمال دارد، توپ مفتول گره بخورد و این گره خوردگی باعث افتادن آن شود؛
  • کاربر دستگاه نیز به هیچ عنوان نباید هنگام کار با تلفن صحبت کند.

نکات کلی مهم در هر نوع کارگاهی

بی شک در تمامی کارگاه ها یکسری دستگاه وجود دارد که احتمال دارد به علت حرارت، درگیر آتش سوزی شوند؛ به همین دلیل در همه کارگاه ها باید کلیه لوازم و تجهیزات آتش نشانی مانند دستگاه های اعلام و اطفا حریق، کپسول های آتش نشانی و ..وجود داشته باشد. این تجهیزات باید در مکان درستی نصب شده تا هم در دسترس باشند و هم در صورت زلزله آسب نبینند.

  • کپسول آتشنشانی

  • نکات مربوط به کارگران

زمانی که از امنیت خودِ کارگاه مطمئن شدیم، باید به امنیت کارگران بپردازیم. ابتدای کار باید به کلیه کارگران و پرسنل نحوه کار با تجهیزات امنیتی آموزش داده شود؛ باید برای تمامی آنها لوازم و تجهیزات ایمنی مانند ماسک، کلاه ایمنی ، دستکش، لباس و کفش ایمنی تامین شود. تمامی پرسنل باید در زمان حضور در خط تولید از تجهیزات ایمنی شخصی خود استفاده کنند. آموزش های لازم جهت حفظ ایمنی باید به پرسنل و کارکنان آموزش داده شود تا در شرایط ضروری بتوانند از آن استفاده کنند.

  •  نکات ایمنی و بهداشت کار

تمیز بودن کارگاه و حفظ نکات بهداشتی بدون شک در کاهش خطرات موثر است. همه اصول بهداشتی باید به کارکنان گوش زد شود تا از وقوع حوادث جلوگیری شود. امور نظافت باید به یک شخص مشخص سپرده شده تا روزانه انجام شود؛ اما این تنها کافی نیست و اگر مثلا از دستگاهی روغن نشت میکند، باید بلافاصله تمیز شود تا باعث سر خوردن افراد نگردد. مرتب بودن تجهیزاتی مثل  قوطی ها، جعبه ها، ابزارآلات و.. نیز بسیار مهم است. این موضوع علاوه بر افزایش دسترسی به آنها به حفظ امنیت در کارگاه نیز کمک زیادی می کند.

تجهیزات ایمنی کارگاه

 نکات ایمنی در کارگاه های صنعتی و فنی

همانطور که می دانید در کارگاه های صنعتی، دستگاه های پیچیده  و پر سر و صدایی وجود دارد که تعداد آنها نیز کم نیست. یکسری امور به افزایش امنیت در کار با دستگاه ها کمک میکند؛ مثلا استفاده از رنگ ها جهت مشخص کردن محل ها و ابزارآلات خطرناک خیلی خوب است. از این راهکار می توان برای نیروی های تازه وارد استفاده کرد. مرتب کردن تجهیزات کار و از طرفی در دسترس قرار دادن تجهیزات پر مصرف خیلی مهم است. همه دستگاه های برقی باید مسئول آموزش دیده مربوط به خود را داشته باشد.

یکسری ابزارآلات دستی هم هستندکه  خطرات زیادی دارند. افراد مسئول کار با آنها تجهیزات ایمنی شخصی از جمله ماسک، دستکش، عینک ایمنی و … داشته باشند.

این مقاله را به اشتراک بگذارید!
برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم