29 آذر 1402|
مقاله

تاریخچه سیم خاردار

در مورد تاریخچه سیم خاردار چه میتوان گفت؟

تاریخچه سیم خاردار بر میگردد به سال ها قبل. در سال های اول زندگی بشریت و قبل از تولید سیم خاردار انسان ها برای ایجاد موانع و یا تعیین مرزها از وسایل طبیعی اطراف خود استفاده می کردند؛ مانند گل، چوب، سنگ و علف‌های تیغ دار.

تامین مواد طبیعی دیگر کار ساده ای نبود. آنها متوجه شدند که باید به حصارهای در دسترس تری فکر کنند. ۴۰۰سال بعد از میلاد مسیح  بعد از گسترش سیم های نرم، توسط یک روش کشش گرم آهن، سیم‌های نرم با طول کم و در اندازه‌های متفاوت ساخته می شدند.

در سال ۱۸۷۰ میلادی افراد سیم‌های  نرم با کیفیت بالا در همه ابعاد و طول‌های گوناگون تولید میکردند. کاربرد زیاد این محصولات برای دامداران بود. آنها این سیم‌ ها را برای  نرده‌کشی و حصاربندی محل نگهداری دام‌ها استفاده میکردند. در سال ۱۸۶۷ میلادی دو نفر جهت افزایش بازدارندگی سیم‌های نرم دست بکار شدند ولی تلاش آنها زیاد اثر گذار نبود. تا اینکه در سال ۱۸۶۷ مایکل کلی یک روش برای گره‌دار کردن سیم اختراع کرد که این شیوه تا سال ۱۸۷۴ استفاده شد.

اولین بار کی استفاده شد؟

اولین بار در سال ۱۸۹۵ میلادی، در کشور پرتغال، برای مرزهای جنگ، از سیم خاردار استفاده شد. ولی بعد از پایان  جنگ، به طرفداران این محصول افزوده شد. در جنگ های بین روسیه و ژاپن در سال ۱۹۰۴ نیز این محصول استفاده شد. در دوران جنگ جهانی اول نیز سیم خاردار، کاربردهای زیادی داشت و جهت حفاظت و نگهداری از اردوگاه های جنگی کاربرد داشت. کاربرد دیگر سیم خاردار در جنگ در دیوار بازداشتگاه ها – اردوگاه های کار – مقر های نظامی و … بود.

گسترش سیم ها

برای اولین بار در بازار مکاره ایلینویز یک نوع  نرده چوبی با میخ های نوک تیز و با برآمدگی‌هایی به بیرون و داخل، اختراع شد.این موضوع، توجه ژوزف اف گلیدن (Joseph.F.Glidden) را به خود جلب نمود و باعث شد که او جهت ساخت سیم‌های خاردار به شکل امروزی اقدام کند.

ابتدا این دانشمند در دستگاه دست ‌ساز قهوه خرد کن یک تعدادی خار قرار داد. بعد آنها را برای ساخت سیم خاردار تغییر داد. در فاصله های مشخصی، خارها را بر روی سیم‌های نرم کاشته و سیم بعدی  را جهت محکم کردن به آن متصل کرد.

این شخص، تقریبا بعد از مدت سه سال پیگیری قانونی ، سیم خاردار را به نام خود ثبت کرد. این موضوع برای همه تولیدکنندگان کوچک یک تلنگر بود که کار خود را توسعه دهند. تولید و فروش سیم خاردار گسترش پیدا کرد. تا کنون بیشتر  از ۵۳۰ الگو  مختلف سیم خاردار و بیشتر از ۲۰۰۰ نوع از ابزارهای مربوط  به سیم خاردار در دنیا ثبت شده است.

معمولا سیم خاردارهای امروزی در دو نوع خطی و حلقوی تولید میشوند.سیم خاردار خطی، با فرمت رشته ای یا به شکل توپی  عرضه میشود.

 این دو نوع سیم در دنیا معروف بوده و کاربردهای زیادی دارند .این سیم ها شاید در وهله اول، شباهت هایی داشته باشند اما یکسری تفاوت های مشخص دارند که با آن آشنا می شویم.

سیم خاردار چیست؟

سیم خاردار یک محصول فلزی است که از جنس های مختلفی تهیه میشود. انواع سیم خاردار در دنیا تولید میشود. عمدتا جهت ساخت این محصول  از مفتول گالوانیزه به دست امده از مفتول سیاه، استفاده میشود. این مفتول ها به روش خاصی دور هم پیچیده شده و سیم خاردار تولید میشود. این محصول دارای تیغ های تیزی بوده و به دو روش خطی و حلقوی تولید میشود. این تیغ های تیز جهت حصارکشی و محافظت کاربرد زیادی دارند. توری حصاری  بهمراه سیم خاردار ،  یک مجموعه کامل برای حصارکشی اطراف مزارع ، محیط های نظامی و.. می باشد. البته سیم خاردار می تواند از جنس های دیگری نیز تولید شود. استفاده از هر نوع سیم خاردار نسبت به کاربرد آن متفاوت است.

انواع سیم خاردار:

انواع سیم خاردار بر اساس عوامل مختلفی تعیین میشوند اما به طور کلی دو نوع سیم خاردار خطی و سیم خاردار حلقوی داریم.

سیم خاردار خطی :

سیم خاردار خطی یکی از محبوب ترین نوع سیم خاردار در ایران است. در ساخت این محصول، سیم ها در امتداد یک خط قرار می گیرند. دو رشته مفتول با قطر ۲.۵ میلی متر و دو رشته مفتول به قطر ۲ میلی متر استفاده میشوند. دو مفتول اول به عنوان راستا و دو مفتول دوم به عنوان خار در نظر گرفته میشوند. این مفتول ها تیغه های تیزی داشته که از ورود حیوانات و افراد متفرقه جلوگیری میکنند.

سیم خاردار

سیم خاردار حلقوی :

این نوع سیم از یک سیم مفتول سفید با قطر ۲.۵ و یک رشته ۲ میلی متری تولید میشود. سیم ۲ میلی متری به عنوان خار در نظر گرفته شده و سیم ۲.۵ میلی متری به دور آن پیچیده میشود. به این نوع از سیم خاردار حلقوی، سیم خاردار سوزنی گفته میشود. سیم خاردار تبری نوع دیگری از سیم خاردار حلقوی می باشد که قطر مفتول آن معمولا ۳ میلی متر است. در زیر به صورت کامل تر به بررسی این موارد می پردازیم.

جنس انواع سیم خاردار:

سیم خاردار از نظر جنس و ساختار در انواع زیر تولید میشوند.

سیم خاردار گالوانیزه
سیم خاردار روکش پی وی سی
سیم خاردار سوزنی
سیم خاردار تبری
تک مفتولی
دو مفتولی

فنس خاردار

سیم خاردار گالوانیزه :

سیم خاردار گالوانیزه دارای دوام و مقاومت ویژه ای است. زیرا این محصول یک روکش عالی از فلز روی دارد. یک گزینه بسیار مقرون به صرفه است. به ندرت زنگ میزند و در برابر خوردگی و زنگ زدگی دوام بالایی دارد. سیم خاردار گالوانیزه تیغه های بسیار تیزی داشته و به راحتی به محیط شما امنیت می بخشد.

سیم خاردار با روکش PVC :

این نوع از سیم خاردار، همانطور که از اسم آن پیداست، دارای یک روکش از pvc  می باشد. ظاهر و فرمتی مناسب داشته و دوام بالایی در برابر خوردگی دارد. در دو نوع چهار پیچه و دو پیچه تولید میشود.

سیم خاردار تبری:

این نوع سیم خاردار بیشتر از استیل ضد زنگ و گاها از مفتول گالوانیزه تهیه میشود. قطر مفتول آن، معمولا ۳ میلی متر است. امنیت دهی بالایی دارد. بیشتر برای مزارع، فرودگاه ها، بزرگراه و.. کاربرد دارد. به راحتی نصب میشود. قیمت مناسبی دارد.  

سیم خاردار سوزنی:

این نوع از سیم خاردارد در جنس های استیل ضد زنگ و گالوانیزه تولید میشود. از نظر استانداردهای امنیتی و ظاهری بسیار مناسب است. قیمت بالایی ندارد. از این محصول در مناطق نظامی و امنیتی استفاده زیادی می شود.

سیم خاردار تک مفتولی:

سیم خاردار تک مفتولی بیشتر از جنس استیل یا گالوانیزه گرم و سرد تولید میشود. برخی از سیم های خاردار تک مفتولی از pvc  تولید میشوند. تیغ های آن بین ۲ تا ۶ اینچ فاصله دارند. یکی از پرکاربردترین سیم های خاردار در محیط های دولتی، کلبه ها، تاسیسات و.. می باشند.

سیم خاردار دو مفتولی:

از پیچش دو مفتول گالوانیزه به دور هم سیم خاردار دو مفتولی تولید میشود. فاصله بین تیغه های بین ۲ تا ۶ اینچ است. این محصول قدرت ویژه ای دارد زیرا از پیچش دو مفتول تولید میشود. بیشتر در امور کشاورزی و دامداری کاربرد دارد. نام دیگر این محصول سیم خاردار معکوس است.این سیم خاردار تیغ های بسیار تیزی داشته و حتما باید در زمان استفاده از دستکش استفاده کنید.

  

تفاوت سیم خاردار خطی و سیم خاردا حلقوی:

۱.سیم خاردار خطی قیمت مناسب تری نسبت به نوع حلقوی دارد.

۲.نصب سیم خاردار خطی نسبت به نوع حلقوی راحت تر است.

۳.هزینه نصب سیم خاردار خطی نسبت به نوع حلقوی کمتر است.

۴.مقاومت سیم خاردار حلقوی نسبت به نوع خطی بیشتر است.

راه ساخت عرضه کننده انواع سیم خاردار، هم سیم خاردار خطی و هم سیم خاردار حلقوی. دارای کیفیت و دوامی بی نظیر. شما می توانید فقط با یک تماس در هر کجای ایران و کشورهای همسایه این محصول را دریافت کنید. لیست قیمت را اینجا مشاهده کنید.

این مقاله را به اشتراک بگذارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم