05 اسفند 1400|
مقاله

انواع میلگرد و تفاوت آنها

میلگرد چیست؟

میلگرد یکی از مقاطع فولادی پر کاربرد در کل جهان است. میلگرد به نوعی پروفیل محسوب میشود. دارای سطح مقطع دایره ای می باشد و ساختاری نازک دارد. میلگردها به ظاهر شاید شبیه باشند اما دارای ویژگی ها و مشخصات ریزتری هستند که در این مبحث به آنها می پردازیم. در صورتی که یک راهنمای جامع را برای شناخت میلگردها مطالعه کنیم به خوبی با این محصول آشنا می شویم. انواع میلگرد به دلیل ساختار متفاوتی که دارند، کاربردهای مختلفی نیز دارند. کیفیت مقاطع فولادی برای کلیه افرادی که ساخت و ساز انجام می دهند مهم است.

زمانی که میگویم، میلگرد همه سریع ذهنشان به سمت ساخت و سازهای ساختمانی هدایت میشود. برای ساخت فونداسیون ها و پایه های اساسی ساختمان ها از میلگرد استفاده میشود. علاوه بر این جهت تولید انواع محصولات مفتولی مانند توری پرسی یا میلگرد کلاف از میلگرد فولادی استفاده میشود.در این مطلب با یکدیگر به شناخت جزئیات انواع میلگرد فولادی می پردازیم.

تاثیر کیفیت میلگرد در سازه ها:

میلگرد همانطور که اشاره کردیم کاربردهای زیادی در ساخت و ساز دارد. این محصول پرکاربرد دارای ساختاری نازک و مقاطع گرد و دایره ای می باشد.میلگرد در پی ریزی ساختمان و بتن ریزی آن کاربرد اساسی داشته و در فرمت های مختلفی نیز تولید میشود.

آیا کیفیت میلگرد بر مقاومت بتن تاثرگذار است؟

از بتن در ساختمان سازی به وفور استفاده میشود. از آن جهت افزایش مقاومت و استحکام ساختمان استفاده میکنند. بتن خود دارای مقاومت بالایی بوده و برای خردکردن سازه بتنی نیازمند صرف نیروی مقاومتی زیادی هستیم.
ولی به هر حال هیچ چیزی بی نقص نیست. سازه ی بتنی در مقابل نیروهای کشیشی و چرخشی مقاومت زیادی ندارد. جهت افزایش استحکام این نوع سازه و کاهش این نقطه ضعف، معمولا از میلگرد استفاده میکنند. زمانی که از میلگرد استفاده میشود دیگر سازه های بتنی دچار خطر نمی شوند.
میلگرد از سازه های بتنی در برابر عوامل محیطی و طبیعی محافظت میکند. زمانی که از میلگرد بهمراه مفتول آرماتوربندی در آرماتوربندی ساختمان استفاده میشود. به راحتی می توانیم از ترک خوردن و نابود شدن ساختمان جلوگیری کنیم.

خرید کلاف میلگرد 

مزایای میلگرد

میلگردها با توجه به ساختاری که دارند و با توجه به قدرت و کیفیت شان در فضاها و امور مختلف استفاده میشوند.

۱.باعث کاهش زمان ساخت سازه میشود.

۲.موجب جاگیری مناسب و خوب در آرماتور می شود.

۳.به کاهش مصرف آرماتور کمک میکند.

۴.موجب استفاده مفید از مصالح شده و از آسیب رساننن به محیط زیست جلوگیری میکند.

۵. باعث کاهش هزینه های بالای دستمز کارگران در آرماتوربندی می شود.

انواع میلگرد فولادی و میلگرد تقویتی:

 انواع میلگرد:

تفاوت اصلی بین  میلگردهای از نوع معمولی و میلگردهایی که مقاومت بالا دارند به نمودارهای تنش و کرنش آنها بر میگردد. میلگردهای معمولی دارای یک ناحیه تسلیم هستند. این ناحیه در نمودار آنها مشخص است. زمانی که مقاومت آنها افزایش پیدا میکند، ناحیه تسلیم آنها دیگر قابل تشخیص نخواهد بود.
نکته حائز اهمیت برای آرماتورها، حد مقاومت در ناحیه تسیلم آنها است. در هر کشوری این میزان استانداردهای مربوط به خود را دارد. میلگردهای آمریکا با ناحیه تسلیم ۱۲۰ بالاترین مقاومت را دارند.

میلگرد A706:

این میلگرد دارای دوام و مقاومت زیادی در برابر عوامل طبیعی، خصوصا زلزله دارد. اگر ساختمانی قرار باشد در محدوده زلزله زیاد باشد از این میلگرد استفاده میشد. از این نوع بیشتر در ایالات متحده آمریکا استفاده میشود. میلگرد A706  ۴۲۰  دارای کیفیت بالایی می باشد و درجه بندی آن قابل تنظیم است. دو نوع از آن به صورت ۵۵۰ مگاپاسکال و ۵۰۰ مگاپاسکال وجود دارد.

میلگرد A1035:

یکی دیگر از مقاطع فولادی که  پرکاربرد است. میلگردA1035 است. از کروم و مواد کم کربن تولید میشود. به افزایش مقاومت و دوام آرماتورها کمک میکند. دارای دو نوع  ۶۹۰ مگاپاسکال و ۸۳۰ مگاپاسکال است.

میلگردهای موجود در ایران :

یکسری میلگرد کاربردی دیگر نیز وجود دارند. این نوع میگلرد بیشتر در ایران بکار می روند. ظاهر و طرح و کیفیت این نوع میلگرد متفاوت است.در زیر با برخی از این نوع میلگردها آشنا میشویم.

 میلگرد فولادی ضد زنگ:

زمانی که نخواهند از مقاطع کربن دار استفاده کنند این نوع، یک گزینه مناسب است. از میگرد فولادی ضدزنگ نیز برای افزایش مقاومت بتن استفاده میکنند. این میلگرد، دارای خاصیت ضدخوردگی بوده و ضد زنگ است. بنابراین اثرات، اکسید آهن را از بین می برد. قیمت اولیه این محصول بالاست اما کیفیت آن ارزش این هزینه را دارد.

میلگرد حرارتی:

این نوع میلگرد عناوین زیادی مانند میله سیاه، میلگرد کربنی یا میلگرد فولادی حرارتی، به خود اختصاص داده است. قیمت میلگرد حرارتی به نسبت نوع ضدزنگ کمتر است. اما کیفیت آن بسیار مطلوب نیست. از معایب این نوع میلگرد، خوردگی شدید آن می باشد.

قیمت میلگرد

 میلگرد فایبرگلاس:

این نوع میلگرد از الیاف شیشه یا GFRP تولید میشود. به هیچ عنوان دچار خرودگی نمی شود. بنابراین کیفیت قابل قبولی دارد. مقاومت کششی بالاتر و وزن کمتری، به نسبت، سطح های فولادی دارد.

 میلگرد بازالت:

عنصر اصلی تشکیل دهنده این نوع میلگرد، بازالت است. بازالت یک نوع ماده ای است که از سنگ های آتشفشانی استخراج میشود. از میلگردهای فولادی مزیت های بیشتری دارد. مقاومت قابل توجهی در برابر خوردگی داشته و دوامی به نسبت ۲ تا ۳ برابر میلگردهای فولادی دارد.

 میلگرد سبز:

میلگرد سبز میلگردی است که دارای روکش پوکسی می باشد. جهت جلوگیری از خوردگی این محصول را روکش دار میکنند. برای محیط های مرطوب مانند دریا، اطراف رودخانه و.. گزینه مناسبی می باشد. اما دارای ظرفیت خاصی بوده و باید در حمل و نقل آن دقت زیادی شود.

این مقاله را به اشتراک بگذارید!
برچسب ها:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم